Vi tittar på lite närmare på lämpliga teckensnitt som används för gravering av dörrskyltar

 

Ert valda typsnitt säger mycket om företagets image. Du förväntar dig att se en dyster men stiligt typsnitt för en begravningsbyrås verksamhet (Comic Sans MS kommer aldrig fungera som ett typsnitt för denna verksamheten). Från de minsta företagen till de mäktigaste multinationella företagen är klar typografi allt.

Alla teckensnitt kan vi ladda ner antingen gratis eller som betalversioner, vi kan vara mer vilda och leka med dekorativa teckensnitt.

Gravering och etsning betyder klarhet, så det kan vara bra att inte ta ut svängarna för mycket.

Här är vårt urval av typsnitt, som börjar med Sans-Serif typografi.

Sans-Serif

Arial

Microsofts Arial Bold är en av de mest kända och mest distribuerade teckensnitt på vilket datorsystem som helst. Skapat 1982 av Robin Nicholas och Patricia Saunders, har Arial-familjen subtila skillnader i liknande sans-serif-teckensnitt, därför kan de misstas för liknande typsnitt som Helvetica Bold eller Univers Bold.

Bäst för: riktmärken, rumsnummer och plakat.

Helvetica Bold / Helvetica Black

Max Miedingsers mest kända teckensfamilj skapades 1957 och likt Arial har typsnittet sina rötter i den tidigare Akzidenz-Grotesk-typsnittet. Helvetica är ett utmärkt allround typsnitt för publicitetsmaterial, men dess användning i graveringsvärlden gör det möjligt för tydliga bokstäver som kan läsas på avstånd och lämpar sig då även bra för dörrskyltar. Helvetica har inspirerat ett stort antal liknande typsnitt som Rail Alphabet, Frutiger och till viss del Jock Kinnears och Margaret Calvert’s Transport typsnitt som ofta används på dagens vägmärken.

Bäst för: riktmärken, rumsnummer, dörrskyltar och plakat.

Roboto

Om du har en Android mobil eller surfplatta kan du kan du se detta typsnitt varje dag. Christian Robertsons Roboto-typsnitt designades 2012 för Googles enheter. Typsnittet är gratis att ladda ner och är ett bra alternativ till Arial och Helvetica. Roboto Bold och Roboto Black typsnitt är bra för dörrskyltar medan den vanliga Roboto typsnittet är lämplig för gravering på pokaler. Roboto Black och Roboto Bold Condensed passar utmärkt för rubriker.

Bäst för: riktmärken, rumsnummer, plakat, dörrskyltar och rubriker (Roboto Black / Bold Condensed).

Helvetica Komprimerad / Futura II Extra fet

Helvetica Compressed och Futura II Extra Bold-typsnitt har för det mesta senaste 50 åren varit ett populärt val för tidningsrubriker, men även för skyltar. På grund av sin slående natur är de lämpliga att läsas från ett stort avstånd.

Bäst för: skyltar och rubriker.

ITC Avant Garde

Skapades mellan 1970 och 1977, var Ed Benguiats Avant Garde-typfamilj aldrig bunden till hård typ (vilket med andra ord betyder att vi inte såg typsnittet i metallform). Det var ett populärt val från slutet av 1970-talet till början av 1980-talet för fototypsättning. Medium, Demi Bold och Fet är lämpliga för skyltar, medan bok- och mediumvarianterna är lämpliga för gravering av troféer.

Bäst för: riktmärken, rumsnummer, dörrskyltar och plakat.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *