I vilket material ska min dörrskylt vara i?

Du kanske precis har flyttat och behöver en ny dörrskylt till ditt hus eller lägenhetsdörr. Vad ska du då välja för material på din skylt.
Här är det såklart svårt att bestämma exakt vad du ska välja, men vi ska prova att komma med några råd, så du enklare ska kunna ta ett beslut.

Man brukar oftast titta på priset, hur mycket får den graverade skylten kosta. Är du ute efter en skylt som inte får kosta så mycket, så är valet en graverad plastskylt. Här är det oftast väldigt stort utbud på färger och storlekar. Fundera lite vilken färg som skulle passa på din ytterdörr. Ska skylten smälta in med bakgrunden, så väljer du en färg som är närheten av dörrens. Vill du att det ska ge en bra kontrast emot ytterdörren, så väljer du en färg på dörrskylten som skiljer sig mot dörrens färg, så att en god kontrast uppstår.

Sedan finns det dörrskyltar i aluminium där priserna brukar också vara ganska humana och valmöjligheterna goda. Det brukar oftast inte vara lika mycket val som på en graverad plastskylt. Till skillnad från en skylt i plast, så får du här en mer metallisk känsla på din dörrskylt och den blir tåligare mot repor och slitage.

dörrskylt mässing gravyrDen mest exklusiva materialet på en skylt, är mässing. Mässingen har en guldaktig yta och utstrålar exklusivitet. Tack vare den graverade texten på skylten, så får du ett djup i skylten och väljer du även att färglägga din gravyr, så ökar du kontrasten och läsbarheten på din dörrskylt. Mer att läsa om just materialet mässing, hittar du på denna sida.

Dörrskyltar i rostfritt är precis som mässingen en relativt exklusiv och dyrt skyltmaterial, men den är mycket stilren och tålig. Många av företagen som säljer skyltar brukar även kunna erbjuda fotogravyr på sina skyltar och då är dom rostfria skyltarna perfekta.

Så vilket material du ska välja på din dörrskylt, är lite beroende på vad du är ute efter. Ska skylten vara tålig, hur stor ska den vara, ska den vara exklusiv och ska den endast vara text på skylten eller också en bild. Dom tåligaste material är som vi nämnt ovan, aluminium och rostfritt, så det är ett mycket bra val om man kräver detta. Har man inga större krav på tålighet, ska man välja en dörrskylt i plast, som både är billiga och har väldigt stora valmöjligheter.