Kontorsskyltar, dörrskyltar, konferensrum, namnskyltar och skrivbordssignaler är alla exempel på graverade skyltar. Statliga myndigheter, advokatbyråer, tandläkare, kyrkor, sjukhus, skolor och företag använder graverade kontorsskyltar. Kontrollera dina lokala föreskrifter för säkerhet och brandföreskrifter och du kommer att upptäcka att det är obligatoriskt att använda inristade skyltar för byggnader med allmänhetens tillträde. Dessa skyltar inkluderar ofta evakueringsskyltar, skyltar för beläggningsgränser, golvidentifikationsskyltar, nödsignaler för hissar, skyltar för brandsläckare och mycket mer.

De kan tillverkas av material som traffolyte, plast, metaller eller timmer. Metallalternativen har inte en kontrasterande kärnfärg och kan få den graverade textfärgen fylld för distinkt kontrast och ett ”väl färdigt” resultat.

  • Metallsubstrat inkluderar rostfritt stål, aluminium, mässing, plast.
  • Traffolyte / Plast substrat färger och kontrasterande text färger inkluderar borstat silver, borstat aluminium, svart, vit, röd, blå, gul, grön, borstat guld.

Hur graverade dörrskyltar tillverkas

Tidigare, när du hörde om graverade dörrskyltar, var chansen stor att dessa tecken tillverkades med hjälp av handverktyg. Dessa verktyg används fortfarande av några hantverkare idag, med ett antal av dem som använder elektriska handverktyg för vissa arbeten.

När det gäller företag som specialiserar sig på graverade skyltar, används maskiner för att tillverka sådana tecken. Maskinerna som används för att skapa dessa tecken är vanligtvis datordrivna och kan vara lasergraveringsmaskiner eller diamantklippare. Användningen av graveringsutrustning hjälper ofta graverare att skapa skyltar snabbt och med precision, vilket gör en sådan process kostnadseffektiv och idealisk för dem som behöver skyltar som levereras snabbt.

Graverade kontorsdörrskyltar är bara en av de många produkter som produceras av sådana maskiner. Eftersom de flesta av dessa tecken måste överensstämma med standarder som fastställs för funktionshindrade, har de flesta graverare redan satt mallar i sina datorer som kör dessa gravyrmaskiner. Allt som behöver göras är att lägga till de anpassade formulären till dessa mallar, placera plåtar som ska graveras på plats och de tecken som krävs kommer att tillverkas enligt föreskrifterna för funktionshinder.

Vägen till produktion börjar ofta med en beställare som beställer skyltar från en skyltproducent antingen genom samråd eller med hjälp av ett designverktyg som finns på tillverkarens webbplats. När de tecken som behöver skapas väljs och beställningarna bekräftas tar teckentillverkaren sedan de konstruktioner som beställts och börjar sätta ihop sådana tecken.

Valet för material, bakgrund, montering och färgkombinationer tas sedan hand om. När dessa har blivit preppade, är designen sedan förberedd på datorn som hjälper till att skapa sådana tecken. Det anpassade skyltarmaterialet som ska användas för en viss order placeras sedan på den maskin som ska tillverka den och arbetet på skylten påbörjas.

När tecknet är klart kontrolleras det då för brister och andra felaktigheter. Vanligtvis, när de tillverkas med användning av datorstyrda gravyrmaskiner, har sådana graverade tecken sällan brister som kunderna kan klaga på. När kvalitetskontrollen är klar skickas dessa graverade skyltar till kunden.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *